Свободно време

Есенни сестри

04.10.2011г. / 15 13ч.
Аз жената
Есенни сестри

Любимото ми време през годината са есенните месеци, любимото ми място – есенният плаж. Обичам това спокойно, тихо, златно време, сигурно защото съм в есента на живота си.

Не влагам ни най-малко тъга в тези мисли. Далече съм от философията, че след 50-60 години човек трябва да се поддава само на мрачни мисли, породени от болести, самота... Да, много е важно да сме здрави, но в това понятие обикновено влагаме само физически смисъл.

А когато духът е силен и здрав, то и тялото ни е по- здраво. Аз искам да намирам сили дълги години да храня душата си с хармония, с красиви помисли, със сторено добро.

Светлина и топлина! Обичам смисъла на тези думи, излъчването им. Зареждам се с тяхната енергия именно през есента. Отминало е жежкото лято – останала е топлината на есенния пясък по плажа. В умореното от лятото море се оглежда спокойното есенно слънце. Тихо е, многолюдието е отшумяло. Сега морето е само мое – красиво, ласкаво, голямо, чак не се побира в погледа ми.

Вървя по топлия пясък и душата ми пее. Радвам се като дете, събирам интересни мидени черупки, вслушвам се в музиката на вълните.

Спокойна, светла, топла, нежна, красива млада есен. Да, това е моето време!

Участва в конкурса Есенно настроение в думи

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
камелия ( преди 10 години )
Страхотно изживяване, разказано семпло и точно.Браво!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар