Здраве и красота

5 основни правила в сезона на грипа

07.10.2011г. / 08 52ч.
Вергиния Генова
5 основни правила в сезона на грипа

Децата тръгнаха на детски градини и на училище и гриповете започнаха купона. В момента върлуват два основни. Единият с висока температура и ангина, а другият с разстройство и повръщане. За съжаление тези вируси не прощават и на възрастните и могат да изкарат цялото семейство извън коловоза на нормалното ежедневие.
Ето 5 основни правила за по-бързо излекуване, които не трябва да забравяме в есенно-зимния период.

1. Отидете незабавно на лекар – желателно е да ви се постави точна диагноза и адекватно лечение.

2. Вземете си болничен и останете у дома. Първо, за да си починете и да се съвземете по-бързо. И второ, за да не заразявате други хора, както и да не пипнете още някой вирус, което да влоши още повече състоянието ви.

3. Поспете си – сега ви е паднало. И отпаднало. И без това не можете да свършите нищо както трябва. Не се мъчете с домашната работа или служебните задачи, първо се посъвземете и после ще имате повече енергия да сложите каквото трябва в ред.

3. Яжте силни храни – когато човек е болен, нищо не му се яде, но опитайте да накарате себе си и децата да хапнат нещо, дори само препечени филийки със сирене, топла супа или плод.

4. Пийте повече течности – силни бульони, фрешове, топли чайове – колкото може повече, за да не се дехидратира организмът.

5. Когато се почувствате по-добре се разтъпчете, направете малка разходка или някакви леки упражнения. Ще ви се отрази добре.

Не забравяйте да калявате организма си и да подсилвате имунната система. Същото важи и за децата. Иначе цяла зима ще редувате вирусите и ще се чудите как да се измъкнете от този омагьосан кръг.
Никой не иска да е болен, но за съжаление се случва и затова е важно както правилното лечение, така и правилната профилактика.

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време