Опръскат ли те – глоба!

17.10.2011г. / 08 36ч.
Вергиния Генова
Опръскат ли те – глоба!

Предвиждат се още права за пешеходците и още глоби за нетолерантните шофьори на пътя. Ако сте пешеходец и покрай вас мине кола с по-висока скорост, така че ви изплиска с насъбралата се по уличното платно вода, имате право да се оплачете. Интересно ми е обаче как ще се докаже това?

Иначе на всеки, който е чакал на спирка или е вървял забързано по тротоара му се е случвало поне веднъж да е залят с кална вода. Тези, на които редовно им се случва знаят – вървят максимално далече от уличното платно, ако искат да отидат на работа в някакъв що годе приличен вид.

Естествено приветствам идеята за толерантност на пътя, но ми е интересно как ще бъде съблюдаван редът – от патрулиращи полицаи, от камери, или всеки пешеходец трябва да се въоръжи с фотоапарат и да чака някой да го плисне и да хукне да се оплаква. Колко от гражданите обаче имат увереността, че в тази държава и те имат някакви права; вяра в справедливостта; време да тичат по разни инстанции и здрави нерви?
От мои скромни лични наблюдения в тази категория се вписват най-вече пенсионерите, но за съжаление на техните жалби не гледат много сериозно. Чак ми става тъжно!

Та ми беше интересно какво бихте направили, ако вас ви опръскат с кална вода на пътя?
И съответно, ако вие опръскате някого, какво бихте си помислили и направили?
Сигурна съм, че много ще обвинят общината в неоправени пътища и ще се завъртим в поредното хамстерско колело на абсурда.

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Айде ( преди 11 години )
Айде стига простотии, по-добре да оправят улиците.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар