Свободно време

„Скъпа, няма не мога“ се превръща в химн на работещите майки

18.10.2011г. / 15 42ч.
Аз жената
„Скъпа, няма не мога“ се превръща в химн на работещите майки

Скъпа, няма не мога“ от Алисън Пиърсън е бестселър на The New York Times. Остроумна и забавна, книгата се приема толкова добре, че се превръща в „националния химн на работещите майки.“

\n

Това е блестяща история за дилемите, пред които всяка майка се изправя. Главната героиня е Кейт Реди, финансов мениджър от Лондонското сити и майка на две деца.

\n

Кейт може да жонглира с девет различни валути в девет часови зони, да приготви себе си и децата си за половин час и да отиде на работа. Жертва на постоянен недостиг на време, Кейт брои секундите, както някои жени броят калориите. Докато се мята между ангажиментите си, в главата й непрекъснато се върти лудият запис на работещата майка: да не забрави клиентите, да провери Dow Jones, да отложи часа си при козметичката, да намери време за секс.

\n

Тук се намесват проклетата бавачка, шефът австралиец, който не отделя поглед от гърдите й все едно са поредната оферта, многострадалният съпруг, две постоянно нуждаещи се от нея деца и онлайн любовник, и пред вас е една жена, която жонглира с толкова много топки, че няма как скоро една от тях да не падне на земята.

\n

„Скъпа, няма не мога“ е роман за тайния гузен живот на работещите майки, самообвиненията, комичните измами, шеметната преумора и отчаянието. Книгата изобилства с блестящи реплики, превърнали се в крилати фрази.

Корична цена: 16 лв.

\n

Прочетете още:

Коментирай