Здраве и красота

Стегнете тялото през зимата!

18.10.2011г. / 18 09ч.
Нина Иванова
Стегнете тялото през зимата!

Традиционно през зимния сезон се случва така, че хапваме повече и съответно трупаме излишни килца в най-заоблените части на тялото. Ето че навън градусите вече стигнаха и подминаха нулата и на нас по-често ни се заседява на масата, с хапване и пийване. Но това, мили дами, няма как да не се отрази на фигурата ни. Ако не искате това да е поредната зима, в която да се навличате с дебели пуловери до кръста, прикривайки паласки и закръглени дупета, ето какво може да направите:

\n

1. Пийте вода и билкови чайове. Нищо не топи толкова ефективно мазнините, както топлата вода. Пийте поне по 1.5-2 на ден, а за допълнителни течности си правете билков чай. Така и ще се вталите, и ще подкрепите имунната си система за зимата.

\n

2. Правете разходки.

Да, знам, че е студено и ви се иска щом се приберете, да се увиете в дебелото одеало пред телевизора с вкусен шоколад в ръка. Да, но тогава резултатът ще е доста излишни килца, влошено здраве и обездвиженост.

Преди да се отдадете на почивка в края на работния ден, облечете се хубаво и направете бърза, енергична разходка в квартала. Отидете до магазина за хляб или пък разходете детето (кучето). Целта е да се движите с по-бързи крачки, така че да горите калории, да не ви е студено и да се раздвижите.

\n

3. Никакъв асансьор!

Качвайте се по стълбите, това е едно от най-добрите фитнес упражнения, което може да правите колкото си искате пъти на ден. Стяга равномерно дупе и бедра.

\n

4. Яжте по-често, но в малки количества.

Не забравяйте, че мозъкът подава сигнал, че сте заситили глада си 10 минути след като сте изяли порцията си вкусотийки. Затова преди да напълните лакомо чинията си, по-добре изпийте една чаша топла вода и си сипете само наполовина на мечтаната порция. По-добре да хапнете 5-6 пъти през деня, в малки количества. Така няма да натоварите стомаха и ще сте сити цял ден.

Прочетете още:

Коментирай