Здраве и красота

Гризане на нокти – как да спрем

20.10.2011г. / 13 49ч.
Аз жената
Гризане на нокти – как да спрем

Гризането на ноктите е неприятен навик, от който трудно се отказва. Дали го правите вие или вашето дете няма значение, защото е важно да се спре с това веднага. Как? Най-напред трябва да осъзнаете проблема, защото когато всъщност си гризете ноктите, мисълта ви е заета с нещо съвсем друго.

Опитайте да се лакирате с прозрачен горчив лак – става и за мъже. Това е медицинско, а не козметично средство, за това потърсете в аптеките. Така, когато посегнете отново към ноктите си, ще усетите много неприятен горчив вкус и веднага ще ги отдръпнете от устата си.

Най-често човек си гризе ноктите у дома, за това когато сте вкъщи си слагайте обикновени бели памучни ръкавици. Преди да ги сложите, намажете ръцете с крем и така с един удар – два заека, защото хем няма да си гризете ноктите, хем кожата ви ще се омекоти.

Замислете се кога си гризете ноктите – при стрес, скука или на работното място. Опитайте да замените този навик с друг, който е позитивен или поне неутрален. Например ако е докато гледате напрегнат сериал, по-добре вземете куките и започнете да плетете нещо, по време на оперативка в службата – правете си бележки или си рисувайте в бележника, докато говорите по телефона – топки за стрес.

Най-добре е да опитате всички идеи едновременно, а успех ще имате само тогава, когато имате воля да се справите с проблема.

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Zdravna*** ( преди 9 години )
Гризенето на нокти е сигурен сигнал за липса на силиций в организма. Причините за тази липса са най-различни, като най-често това е наличието на ***, които обожават силиций и консеквентно лишават своя гостоприемник от него.(cut)За да си набавите силиций е добре да пиете изворна вода, да ядете зеленчуци богати на този елемент, да пиете отвари от хвощ, или по най-лесния начин - да си го набавите с помощта на диатомит, който има изключително високо ниво на аморфен силиций, който се възприема много лесно от организма. Помнете: купувайки диатомит проверете дали е от хранителен клас, дали се добива от сладководни залежи и дали е аморфен. В най-добрия случай 3-те отговора гласят - ДА! Поздрави!От редакцията: Изрязахме рекламата, благодарим за разбирането.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Никол ( преди 11 години )