Майчинство

Помогнете на бебешката кожа да се защити сама с Mustela® Бебе

31.10.2011г. / 10 09ч.
Аз жената
Помогнете на бебешката кожа да се защити сама с Mustela® Бебе

От момента на раждане Вашето бебе преминава от утробата на майката във външния свят и всичко е ново за него. Кожата му не е приспособена към заобикалящата го среда – тя е деликатна и ненапълно развита и ще й трябват 2-3 години докато стане напълно функционален орган. Заради по-ниското pH, което е близо до неутралното, кожата на новородените е по-чувствителна към инфекции и дразнене. Хидролипидният й филм е по-тънък отколкото при възрастните и не може да предпази епидермиса от дехидратация и изсушаване. Роговият слой е по-крехък, бариерната функция е ограничена и рискът от проникване на външни агенти се увеличава. Ето защо за подпомагане на развитието на бебешката кожа е важно използването на специално адаптирани продукти за новородени и бебета.

За да отговори на специфичните нужди на деликатната бебешка кожа вече 60 години Mustela® подбира натурални съставки, като приоритет при селектирането им са редките и ценни активни вещества (ексклузивни за Mustela®), чиято комбинация придава на продуктите нужната ефективност и висока степен на безопасност.

Mustela® Бебе предлага пълна гама хипоалергенни продукти, със съставки от естествен произход – без парабени, фталати и феноксиетанол, предназначени за ежедневната грижа за деликатната кожа на новородените, бебета и деца. Те покриват основните грижи за бебето:

  • Ежедневна хигиена – нежен почистващ флуид без изплакване, почистващи кърпички;
  • Време за къпане – от деликатния шампоан пяна за новородени до балончета за вана;
  • Смяната на памперси – защитен крем срещу подсичане, почистващи кърпички;
  • Цялостна защита на кожата – хидратиращи кремове и лосиони, които осигуряват защита срещу външни въздействия като студ, вятър и слънце, успокояващ балсам, масажно олио.

Всички те са с уникален и приятен аромат, с гаранция за безопасност и висока поносимост. Ефективността им е тествана под дерматологичен и педиатричен контрол.

Още по-внимателно са разработени и тествани и продуктите от специализираната Дермо-Педиатрична гама на Mustela® създадена на базата на патентовани активни съставки от естествен произход, които гарантират оптимална поносимост за отслабената и раздразнена бебешка кожа. Продуктите от гамата предоставят решение за специфичните кожни проблеми при новородените, бебетата и децата като свръхчувствителна и нетолерантна кожа, суха кожа с атопичен дерматит, временни кожни проблеми (възпалена кожа, подсичане, крусти) и др.

Вече 60 години Mustela® е приятел и съветник на майките и бременните жени.

Повече информация за продуктите и техните съставки, както и практични съвети може да получите на www.mustela.bg.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
елена ( преди 11 години )
Добри продукти, сина ми беше с атопичен дерматит като бебе и го къпех с Мустела....Заслужава си!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар