Свободно време

На хижа по празниците – евтино и запомнящо се

06.11.2011г. / 19 59ч.
Вергиния Генова
На хижа по празниците – евтино и запомнящо се

Празнували ли сте Коледните и Новогодишните празници на хижа?
Ако не сте, да знаете, че това е евтин начин да разнообразите еднообразието.
В България има много интересни малки хижички, скътани високо в планините или пък приютени някъде в подножието. По-големи хижи, с повече екстри и условия или пък такива, в които сами ще трябва да донесете дърва и да запалите огън.
Както се казва – за всекиго по нещо.
Има хижи и за хора, които искат да си изкарат като на хотел, но по-евтино, да похапнат българска баница, домашни мекици със сладко и боб чорба. Или пък такива, които искат да се съберат с компания, да си донесат храната и да празнуват високо, високо в планината, където звездите са по-големи и желанията по-лесно постижими.
Цените са много достъпни – приблизително от 8 лева на легло до 20 лева. А на места за около 250 – 300 лева може да наемете целия семеен хотел. Има хижи, които предлагат и фитнес срещу левче или пък сауна срещу 5 лева.
Празник на хижа е идеално решение за млади хора, запалени планинари и любители на природата.
Единственото, което трябва да съобразите е начина, по който ще се доберете до хижата – трябва да е разумен, защото времето не се интересува от празници и делници и ако завият бури и виелици и закъсате някъде по пътя е възможно да си осигурите незабравимо ужасна Нова година. Затова преди да изберете, преценете метеорологичните прогнози и собствените си възможности и дерзайте.
Все пак има достатъчно хижи, които не са на непостижима надморска височина и може лесно да стигнете до тях, дори и при зимни условия.

Предимствата на хижата са, че никой няма да ви изгони, защото е преценил, че купонът е приключил и ще се мете; може да си пеете на воля; като ви се доспи може да си легнете, а може и да потичате на чистия сняг.

Дори само чистият белоснежен и пухкав сняг е предимство, заради което си струва да празнувате на хижа.

Прочетете още:


Коментирай
Свободно време