За дома

Стойка за бижута – импровизирайте сама

12.11.2011г. / 21 58ч.
Вергиния Генова
Стойка за бижута – импровизирайте сама

Къде държим бижутата си? В куфарчета, където всяко бижу има свое определено място. В скринчета с много чекмеджета, в чекмеджета, в кутийки или в насипно състояние. Колкото повече порастваме, толкова повече увеличаваме фонда от бижута.
Скъпи бижута, еднодневни бижута, бижута за точно определен тоалет, ежедневни бижута, официални бижута... купища бижута.
Скъпите бижута разбира се държим на по-специални, по-тайни и по-защитени места. А тези от дървени мъниста, стъклени или пластмасови можем да държим практически навсякъде.
В стил „дай повторен живот на предметите“, за целта можем да използваме и поставката за чаши. За по-ефектен подарък продават комплект от няколко чашки с дървена поставка, след което обаче рядко ни се случва да я използваме – трябва или да я изхвърлим, или да я преобразим.
Става идеална стойка за бижута: гривни, пръстени и гердани. От личен опит ще ви кажа, че е най-подходяща за гривни! Можеш да ги подредиш по цвят, по вид, по материал. Виждаш всички бижута с поглед и веднага можеш да си вземеш това, което ти трябва.

Ако желаем можем да я оцветим или да я украсим с декупажната техника и вече имаме един съвсем нов предмет, който от кухнята директно отива в спалнята на шкафчето с бижутата.

Ако идеята не ви допада, в почти всеки магазин, в който продават евтини бижута може да намерите и метални стойки за бижута на приемливи цени. Заедно с едно бижу са идеален подарък за рожден ден или Коледа.

Прочетете още:

Коментирай