Здраве и красота

Какво все още не знаем за отслабването?

14.11.2011г. / 09 48ч.
Нина Иванова
Какво все още не знаем за отслабването?

Какво все още не е напълно известно за една от „мисиите“ в живота на жените – отслабването:

1. Теглото е генетично заложено

\n

Искаме или не, при голям процент от хората гените са тези, които надделяват в битката с килограмите. При някои хора наистина е генетично заложено да са по-пълни и за да се промени това, са необходими комплексни усилия.

\n

2. Метаболизмът може да се промени!

Чували сте израза: „Аз съм с много бавен метаболизъм. Не ходя често по голяма нужда и затова съм пълна.“ Е, да, има и такива случаи, при които метаболизмът е по-бавен и следователно по-трудно се изгарят мазнините. Но проблемът има решение: повече прием на вода, повече спорт, активен живот, промяна на менюто, диета и ура, метаболизмът изведнъж става по-бърз!

\n

3. От стреса се дебелее!

Живеем в напрегнато време, в което професионалните ангажименти и семейните задължения ни натоварват неимоверно. В резултат си докарваме невероятен стрес и излишни килограми. За да избегнете опасните последици от стреса, намерете своя начин за отпускане на напрежението – дали ще е сутрешен джогинг, час по йога, ароматна вана или повече забавни игри с децата навън, то задължително имате нужда от усамотяване и успокояване на съзнанието!

\n

4. Сънят е здраве и по-малко килограми!

Според учените, сънят е освен полезен за здравето, но и с благотворно влияние върху фигурата. Ако спите поне по 8-9 часа спокоен сън, то вие по-дълго време ще се чувствате сити и няма да изпитвате глад. Така съвсем естествено ще редуцирате и теглото си.

\n

5. Сладкишите пристрастяват!

В резултат на проучване се доказва, че някои сладки храни имат почти същия пристрастяващ ефект, както наркотичните вещества. Оказва се, че сладкишите възбуждат онези части от мозъка ни, които се засягат и под въздействието на наркотици. Ето защо някои хора просто не могат да живеят без да хапват ежедневно по нещо сладко!

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Адриана ( преди 11 години )
Това че вие не го знаете, не значи, че и ние не го знаем!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар