Здраве и красота

Спрете диетите – зима е!

14.11.2011г. / 10 03ч.
Вергиния Генова
Спрете диетите – зима е!

Всеки, който е опитвал да пази диети ще ви каже, че зимата е много трудно да наложиш на организма каквито и да било ограничения.
С една дума хем вредно, хем безполезно.
Освен отслабването с треперене и от време на време лунна диета, всичко друго са напразни усилия, които отгоре на всичко са опасни за здравето.

През зимния период е най-добре да се постараем да запазим килограмите си от есента, вместо да си поставяме нереалистични цели.
В никакъв случай гладът не е решение за влизането в добрата физическа форма, нито компенсация, за това, че се движим по-малко.

Вместо да се заседяваме пред телевизора може да се запишем на танци, на фитнес или просто да правим по-често упражнения у дома.

Правилното решение е да се храним по-често по малко и по възможност със здравословна храна.
Ако успеем да задържим килограмите си от есента ще е цяло постижение.
Но, ако пък качим някое и друго килограмче не трябва да се отчайваме, а да наблегнем на широките екстравагантни пуловери и добре прикриващите недостатъци дрехи, за да издържим до спасителната пролет, когато отново ще можем без много усилия да влезем във форма.

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Зоя П. ( преди 11 години )
Аз зимата си почивам от диетите :) само гледам да ям умерено и това е. после пролетта влизам във форма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Катя Р. ( преди 11 години )
Рекламата на дрешки си е реклама, ама и аз мисля, че диетите зимата са безполезни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
didatzeni ( преди 11 години )
На мен ми се струва,че авторката на статията Вергиния Генова си няма идея какво ще рече диета и какво е режим на хранене.И коя е разликата? Тя май си е писала тази статия,за да си рекламира някакви дрешки,а не е много компетентна в диети и режими на хранене.Щото всяка жена,която държи на външният си вид трябва да обръща внимание на храната,която поема,също така и качеството на същата.А що се отнася до дрешките дали ще са широки или тясни е индивидуалния вкус и право на всяка жена да се облича.Аз лично предпочитам по-тясните дрешки,очертават по-добре тялото ми.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време