Време ли е за смяна на прическата?

14.11.2011г. / 10 41ч.
Нина Иванова
Време ли е за смяна на прическата?

Според изследвания, жените променят прическата си около 104 пъти през живота си. Най-честите причини са скука, необходимост от разнообразие, модните тенденции или просто желание за нещо ново.

Цветът пък, според статистиката, жените променят кардинално средно 3 пъти в живота си.

\n

Но ето кои са моментите, когато наистина е задължително да сменим прическата:

\n

1. Когато прическата не е променяна в продължение на няколко години. Ако сте в подобна ситуация, дори и да чувствате, че тази прическа е идеалната за вас, то поне леко я променете. Със сигурност ще повдигнете самочувствието си и отново ще възбудите интереса към вашата личност.

\n

2. Ако косата е изтощена и накъсана. Много често, в стремежа си да запазят дългата коса, дамите избягват задължителните подстригвания. А когато на месец-два я подкъсявате, косата се чувства по-жива и ви се отблагодарява с бърз растеж и лъскав косъм.

\n

3. Еднообразно ежедневие! Монотонният ритъм на делничния живот ви подтиска и жадувате за някаква рязка промяна. Най-лесното е да промените външния си вид и в частност цвета или формата на косата. За целта обаче първо се консултирайте с фризьора си, който най-добре ще ви даде съвет каква прическа да изберете. Не забравяйте и онази стара народна мъдрост: 2 пъти премери, един път режи. За да сте доволни от промяната, хубаво обмислете преди това коя прическа ще ви отива най-добре.

Тук може да разгледате актуалните тенденции в косите за 2012-та година.

Прочетете още:

Коментирай