Меню

Вкусни пролетни картофки

11 май 2005 | 09:27 | Джадала Мария
Добави в любими
Вкусни пролетни картофки

Приготвяне

Пресните картофки вече излязоха и дори цените им започнаха да падат. Ето една вкусна рецепта с тях, подходяща за гарнитура или за основно, ако сте вегетарианци.

за 4 порции – 1 кг картофки, малко копър, сол, масло и / или олио, универсална подправка Вегета (опция), чесън пресен (опция), моркови (опция)

Измийте и нарежете на едро картофките без да ги белите. Загрейте около 4-5 суп. лъжици олио и изсипете картофките. Бъркайте. Добавете масло по желание (около 50 грама) и продължете да бъркате. Ако желаете можете да добавите 2-3 нарязани на едро моркова или шепичка замразени бейби морковчета. След около 15 минути картофките са полузадушени – полупържени и готови. Добавете по желание сол, вегета или копър, 2-3 стръка нарязани на едро пресен чесън. Добър апетит!

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай