Мода

Едноцветната коса не е на мода в Париж

17.11.2011г. / 15 13ч.
Аз жената
Едноцветната коса не е на мода в Париж

Тази есен и зима едноцветната коса не е мода в Париж. Това ще покажат водещи коафьори на изложението Арена Професионал, което ще се проведе на 19, 20 и 21 ноември в София в Интер експо център.

Есенно-зимната колекция 2011/2012 на Висша мода във фризьорството HCF - Paris се нарича „Empreintes", което в превод от френски означава следи, отпечатъци.

Прическите са вдъхновени от първичната красота на жената.

Цветовете за трите базисни тонове коса (тъмен, среден и светъл) тази есен, е те да бъдат не ярки, а меки, преливащи се и естествени - като в природата.

Въпреки това, едноцветните коси не са на мода тази есен – набляга се на комбинациите от цветове с цел придаване на форма, обем и усещане за 3D релеф на косите.

В тъмните коси едни от най-модерните оцветявания са тъмно кестеняво с по-светли сектори, както комбинациите от по-меко лилаво с рубинено червено или патладжанено с тъмен махагон.

При средния тон коси са модерни златисто-медените тонове в комбинация с наситено-кафяво.

При светлите коси – модерно е бежово русо в комбинация с провокативно-медено или плътно жълтото на зимното слънце.

Черно и платинено-русо не се предлагат тази есен за оцветяване на цялата коса – поради факта, че тези крайности не съществуват в природата или са голяма рядкост. Тези цветове се използват в комбинации с модните за придаване на ефекти или подчертаване на индивидуалния стил и характер.

Кичурите в класическия им вид също са отживелица – вече се оцветяват цели сектори от косата и то често самите сектори са в различни нюанси на един и същи цвят поради желания за постигане 3D ефект – усещането за релеф и форма на косата.

Относно формата на косата – както знаем на всяко лице отива различна дължина и прическа коса. Затова се предлагат различни прически и дължини спрямо индивидуални стил и предпочитания на клиента.

Независимо от дължината характерни за тази есен са плътният класически бретон тип „пони”, който пада ниско над очите и премрежва погледа.

Често в прическите се наблюдават и т.нар. и дискънекшъни – цели сектори от косата, които не общуват помежду си.

Много модерни тази есен и за жени, и за мъже са естествено изглеждащите, небрежни прически – без правилни и ясно очертани линии, с етажиране за обем. Независимо дали косата е къса или дълга, се използват техники за филиране изсушаване с пръсти посредством финализиращи продукти – мусове и други стилизанти.

Косите със средна дължина се изправят с маша, като посредством нея се създават различни дължини за получаване на по-релефен ефект.

При работа с дълги коси без бретон, цялата коса се връзва на висока опашка между върха на черепа и челото, където се застопорява. Създава се бретон без да се реже косата – посредством усукване на цялата опашка с фините кичури напред и поставянето й на върха на главата, където се фиксира с фиби и спрей за коса.

Тенденциите ще бъдат демонстрирани по време на Arena Professional – 20 ноември от 13:00 ч.

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време