Мода

Модерният маникюр – лъскав и пастелен

21.11.2011г. / 22 53ч.
Ивет Лолова
Модерният маникюр – лъскав и пастелен

През зимата на 2011-2012 година ще е модерен лъскав и пастелен маникюр. Това са европейските тенденции - поясняват Мая Абедисен - председател и Анастасия Кръстева - член на журито в 6-тия национален конкурс по ноктопластика, провел се на 20 ноември в рамките на Арена Професионал.

„Идва зима, затова цветовете в маникюра са приглушени: графитени и натурални: сиво, зелено, синьо – обяснява Мая. - Докато миналата година бяха на мода матираните нокти, сега те са бляскави“.

Тя смята, че повечето хора не следват модата. Особено изборът на формата на ноктите е много индивидуален – всеки ги носи, както ги харесва. И все пак, ако говорим за тенденции - налага се късият, тъп маникюр, с леко заоблени ръбчета.

Мая препоръчва за жените над 40 години къси, прибрани, дискретни и изчистени нокти в натурален цвят. Особено ако са с положение в обществото – преподаватели, адвокати, полицаи и т.н. Докато едно младо момиче на 20 години може да си позволи всичко – арт, искрящо, фрапиращо, дълъг и остър маникюр.

Крещящият и много дълъг маникюр е характерен за Източна Европа, докато след Унгария вече тенденциите са към по-семплата форма и визия.

Анастасия Кръстева е категорична, че клиентът определя модата. Макар, че и у нас се зачитат световните тенденции, всяка жена предпочита различна дължина, според възрастта и статуса в обществото.

Декорациите започват да отпадат като елемент от маникюра. Налагат се обикновените, незабележими нокти.

Лаковете в яркожълто, синьо и зелено, и украсите на цветчета са само за много млади момичета и ученички. Сериозните жени предпочитат меки и пастелни тонове, които лесно се съчетават с всеки тоалет.

На снимката: Мая Абедисен - вляво и Анастасия Кръстева - вдясно

Прочетете още:


Коментирай
Свободно време