Меню

Вкусни коледни подаръчета

25 ноември 2011 | 09:44 | Аз жената
Добави в любими
3 яйца 
1 чаша захар 
около 100 г олио 
200 г кисело мляко 
2 чаени лъжици бакпулвер 
1 чаша брашно 
една-две шепи сушени череши (други сушени плодове) 
За глазурата: 
заквасена сметана – 1 чаша 
пудра захар 
кокос 
меки бонбони 
цветни бонбони

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

В голяма купа се разбъркват продуктите в реда, в който са написани, докато се получи хомогенна смес. Честно казано, откакто не използвам домакинското кантарче и не се вталясвам да спазвам точно рецептите, а експериментирам,l ми се получава винаги и по-добре. Понякога правя тестото по-течно, понякога по-твърдо и никога няма оплаквания.
В случая е добре след като приготвите дозата да изсипвате във формичките за кексчета само по една супена лъжица, най-много по две, за да не се надуят мъфините с връх.
Пекат се в предварително загрята фурна. Целта е да станат равни отгоре, за да могат да се украсяват.
За глазурата: Разбърквате заквасената сметана с пудра захар (на вкус). Тази процедура я поверих на детето и то безпогрешно нацели пропорциите.
Намазвате със сметаната кексчетата и отгоре поръсвате обилно с кокоса. Хем придава усещане за пухкав сняг, хем бонбонките, които ще поставим отгоре няма да се размажат.
Може да използваме бонбоните, които приличат на дунапрен и децата много ги обичат. Ако нямате традиция да купувате такива бонбони ежедневно, за децата тези кексчета-подаръци ще са цял празник.
За панделки на подаръчетата са използвани други любими на децата бонбони, казват се спагети. Може да им поверите да овържат бонбонените подаръчета с бонбонените панделки.
И да доукрасите коледното кексче с малки цветни бонбонки.
Става много сладко и в действителност кексчетата се получават много приятни на вкус.
Опитайте! Ще съберете очите на децата и техните адмирации!

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай