Меню

Пъстърва с лозов лист и бекон

17.05.2005г. / 14 22ч.
Аз жената
Пъстърва с лозов лист и бекон

Продукти за четири порции:

4 пъстърви
2 глави лук
100 гр гъби печурки
2 скилидки чесън
50 гр орехи
мащерка, сол, пипер
8 лозови листа
50 гр масло
200 гр бекон

Бланширайте лозовите листа за няколко минути в леко подсолена вода. Почистете рибата. В маслото задушете нарязаните на ситно лук, чесън, гъби, орехи, мащерка и подправки. Напълнете рибите с готовата плънка. Завийте спираловидно всяка риба с бекона. Загърнете в лозови листа, а след това всички риби заедно в алуминиево фолио. Поставете в загрята до 120 градуса фурна и печете за около 20-30 минути.
Сервирайте със задушени картофки или бял ориз с копър и лимон.

 

Коментирай