Меню

Сладък салам с локум и мед

11 декември 2011 | 23:39 | Аз жената
Добави в любими
1 пакет (130 г) обикновени бисквити 
2 пакета обикновен локум 
2 шепи орехи 
150 г масло 
1 с. л. мед
2-3 ч.

Продукти
Приготвяне

Бисквитите се натрошават (не се смилат), орехите се кълцат, маслото и локумът се разтопяват на водна баня и всичко се прехвърля в голяма купа и се меси до получаване на хомогенна смес. Сместа се прехвърля в найлонова торбичка и отвън с ръце се оформя салам. Слага се в хладилник да престои поне за 2 часа, за да стегне. Преди сервиране торбичката внимателно се отлепя и саламът се реже на филии с дебелина около 1 см.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай