Необходими продукти:
1 голям пакет италиански бишкоти – 48 броя
4 бр. пресни яйца
12 големи лъжици пудра захар
1 малка кафяна чашка шоколадов ликьор /може и друг по избор/
0, 600 л неподсладено кафе еспресо
0, 400 кг крем-сирене “Хелиус”
малко какао
Приготвяне:
Разбиват се жълтъците с 6 л. захар, прибавя се крем-сиренето, ликьорът и разбитите на сняг белтъци с останалата захар. Бишкотите се потапят леко в кафето и се нареждат 24 бр. в правоъгълна тава, заливат се с половината крем, след това останалите 24 бишкоти се потапят в кафе, нареждат се отгоре и се заливат с останалия крем. Поръсва се обилно с какаото. Слага се в хладилник за няколко часа. Да Ви е сладко!
Благодарим на Ива Данева от Велико Търново за изпратената рецепта!