Семейство

Болница за плюшени мечета учи децата да не се страхуват от белите престилки

14.12.2011г. / 12 00ч.
Аз жената
Болница за плюшени мечета учи децата да не се страхуват от белите престилки

На 17 и 18 декември 2011 в Пловдив ще се проведе акцията „Болница за плюшени мечета“ – Teddy Bear Hospital – за преодоляване на страха на децата от белите престилки на лекарите. Организатори са Асоциацията на студентите медици от Медицински университет – Пловдив.

Децата трябва да донесат своя любима плюшена играчка, която ужким е болна. Детето ще влезе в ролята на родител, а играчката ще стане пациент. Лекарят преглежда играчката, изслушва оплакванията и дава препоръки за здравето й. По този начин децата се учат да говорят не само за медицински проблеми, но и да споделят като цяло.

Времето на провеждане на „лекарските прегледи“ е от 11 до 13 часа, тази събота и неделя, в мол „Галерия Пловдив“, в източния атриум (до входа на хипермаркета).

\n

Teddy Bear Hospital е международен проект, организиран ежегодно от студенти по медицина в страни като Германия, Австрия, Италия, Франция, Турция, Гърция и много други. За пръв път този проект в България беше осъществен от членовете на АСМ – Пловдив миналата година. Кампанията имаше голям успех. Примерът е последван и от студентите от останалите клонове на асоциацията в София, Варна, Плевен, Стара Загора.

\n

Teddy Bear Hospital е насочен към деца на възраст 3-7 години. Освен, че се преодолява страхът на хлапетата към лекаря се заостря вниманието им относно хигиенните правила, здравословното хранене и всичко, свързано с опазване здравето на децата.

\n

В същото време Teddy Bear Hospital помага и на студентите по медицина, да се запознаят отблизо с работата с деца, с техните страхове и вълнения. По този начин се изгражда връзката лекар – дете (пациент), по правило основаваща се на взаимно доверие и топлота.

Прочетете още:

Коментирай