За дома

Шкафът за колело внася ред и стил у дома

15.12.2011г. / 11 49ч.
Джадала Мария
Шкафът за колело внася ред и стил у дома

Екипът ни попадна на една много проста и в същото време функционална мебел, която пести място и елегантно решава проблема със съхраняването на велосипеда у дома. Според създателите на „шкафа за колело“ – Мартин Линков и Ивайло Иванов, мястото на всеки един велосипед е на... шкафа, на стената.

Разкажете ни повече за шкафа за колело, как ви дойде идеята?
М: Живея в много малък апартамент и в същото време имам три велосипеда. Единственото ми свободно място е над леглото и шкафът с телевизора. Решенията, които се предлагат по магазините – комбинация от железни куки и/или въжета не ми харесват, не са достатъчно стилни и са по-скоро за гараж, а не за апартамент. Попаднах на скица в Интернет, споделих идеята си с Ивайло, който има цех в Габрово и започнахме производството.

И: Веднага харесах идеята на Марто. В цеха работим предимно с масивна дървесина и направихме първата кутия от орехово дърво, стана много красива.

М: Като всяка стартираща компания минахме през няколко варианта, докато стигнем до най-добрия продукт. С първата кутия бяхме много нетърпеливи и не изчакахме дървесината да изсъхне хубаво, капакът и дъното на кутията се деформираха и нацепиха леко, но бързо превърнахме дефекта в ефект и сега този първи шкаф ми служи и като нощна лампа.

Кои са клиентите на шкафа за колело, колко струва?

М: Хората, които ще притежават шкафа за колело, обичат своя велосипед и се отнасят към него с уважение. Мястото на велосипеда не е на балкона, мазето или тавана. Шкафът за колело превръща колелото в експонат, ефирно провиснал на горната си тръба, а в самият шкаф има достатъчно място за дребни неща, свързани с колелото – инструменти, резервни гуми и др.

И: Можем да изработим шкафа в различни натурални цветови комбинации: орех, акация, бук, дъб. Не сме фенове на боядисването, предпочитаме да запазим естествения цвят на дървото и единствено да го лакираме.

М: Цената на шкафа е 100 лева, а срещу 120 лева можем и да го монтираме на стената на клиента, стига да живее в София или Габрово.

Какви са бъдещите ви планове, как маркетирате шкафа за колело?

М: Целта ни е възможно най-много хора да научат за тази елегантна възможност за съхранение на колело у дома. Разговарял съм с много хора, които искат да карат колело, но си намират редица причини да не го правят, като една от тях е и „няма къде да го държа“. Сега, ако имат свободна стена, това оправдание отпада.

И: Не правим шкафа за колело с единствена цел печалба. Искаме да правим функционални, красиви мебели от масивна дървесина, които провокират въображението и решават реални проблеми.

М: Вече монтирахме един шкаф в шоурума на Склада, на ул. „Бенковски“. Всъщност сме едва вторите българи с мебел там. В еклектичната среда на Склада по традиция попадат само чуждестранни модели. Разговаряме с магазините за колела и няколко мебелни магазина, искаме възможно най-много хора да се докоснат до този шкаф и да усетят предимствата му. Ако шкафът ви е харесал, можете да си го поръчате по имейл на marfuzii @ gmail.com

Прочетете още:

Коментирай