Евтините скъпи ресторанти в София

15.12.2011г. / 23 28ч.
Аз жената
Евтините скъпи ресторанти в София

Преди около седмица излезе проучване, според което в София сравнително скъпите ресторанти всъщност са най-евтините в Европа. Става дума за вечеря, която включва предястие, основно и десерт. А сега си признайте, колко често ходите на вечери в скъпи ресторанти? Може би поради голямата евтиния направо не излизате от там.

Ресторантите в Париж са около 30 % по-скъпи от ресторантите в София, а вечеря в Лондон, Мадрид или Барселона ще ви излезе около 2 пъти по-скъпо от същата вечеря в нашата столица, продължава да ни информира проучването и обосновава своята цел – добре е хората да имат обща представа къде колко струват нещата, ако са се запътили на някъде.

Българските средностатистически четиричленни семейства са се избили да пътуват из Европа и да вечерят в тамошните столични скъпи ресторанти.

Има данни и за държави от други континенти, но нужда от безпочвен оптимизъм няма (че ще вечеряме в Манхатън например). В Мумбай е двойно по-евтино в сравнение със София, но пък така ще имате мотив да си избиете парите от билета до там с евтините скъпи вечери.

На следващата годишнина от сватбата, когато се наградите с вечеря в скъп ресторант и ви прилошее от сметката, си припомнете, че у нас е най-евтино и му отпуснете края.

Прочетете още:

Коментирай