Семейство

Оригинална идея за добро дело

19.12.2011г. / 22 50ч.
Аз жената
Оригинална идея за добро дело

Казват, че не трябва да сме добри само по Коледа, но тя все пак си остава чудесен повод за благотворителност. За екипа на Az-jenata.bg подкрепата на социални каузи е важна, за това и искаме да ви разкажем за проекта „Нашата касичка“:

Цъки е събрал пари в своята касичка и предпочита да ги даде на някой, който има нужда от тях, а не да ги изхарчи без да забележи. Но тъй като не знае на кого да ги подари, прави снимка на касичката си, публикува я в интернет и събира идеи какво да прави с парите.

Хора се включват със средства и идеи и ето къде в крайна сметка ще отиде съдържанието на касичката – „Център за приобщаващо образование“. Средствата в размер на 540 лева ще отидат „за децата, които са прекарали първите си години в институции. И в момента са в семейна среда – осиновени са, или са в приемни семейства. Тези деца имат нужда от огромна подкрепа от специалисти в процеса на ресоциализация, а тази подкрепа е скъпа. Парите могат да помогнат на такива деца и (техните семейства) да получат помощ от психолог, логопед и т. н. специалисти. Понякога, когато такава подкрепа липсва – както за детето, така и за родителя, има дори риск от разсиновяване. Представете си вторичната травма върху детето.“

Надяваме се „Нашата касичка“ да стане традиция!

Снимка: Нашата касичка

Прочетете още:

Коментирай