Меню

Торта-сърце с банани и нескафе

13 януари 2012 | 11:06 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
За блата: 
4 яйца 
1 ч. ч. захар 
1 ч. ч. брашно 
1 бакпулвер 
1 ванилия

За сиропа: 
1 ч. ч. прясно мляко 
1 ч. ч. захар 
120 г масло 
4 с. л. какао 
1 с. л. нескафе

2 банана 
1 ч. ч. сметана 
2 с. л. бейлис

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта. Бакпулверът се смесва с брашното и се добавят, а след това – ванилията. Сместа се изсипва в намазана с олио и поръсена с малко брашно сърцевидна тавичка, и се пече. След като блатът изстине се реже на 3 блата.
Прясното мляко, захарта, какаото, нескафето и маслото се слагат на котлона да се разтопят. След като сиропът изстине малко, с него се напоява всеки блат, а между блатовете се нареждат нарязаният на шайби банан и тънък слой от разбитата сметана с бейлис.
Цялата торта покрих с останалата сметана, а отгоре поръсих счукано нескафе и шоколад на ренде.
Цветните бонбонки са по повод рождения ден на един мой скъп човек ;)

Рецептата участва в конкурса "Обяснение в любов с рецепта".

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
galya ( преди 12 години )
И на мен ми хареса ,ще изненадам семейството през почивните дни
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
пенка ( преди 12 години )
страхотно предложение, много ми харесва. изглежда вкусна, лесна и най вече направена с много любов.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар