Меню

Каша с пиле

30.05.2005г. / 09 18ч.
Аз жената
Каша с пиле

Продукти:
2 пилешки бутчета
50 г масло
3-4 суп. лъж. олио
4-5 суп. лъж. брашно
1 ч. ч. пр. мляко
1 ч. ч. пилешки бульон
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:
Разварете добре пилешкото. Обезкостете месото и го нарежете на ситни парченца.
На силен котлон в тенджера поставете маслото и олиото до загряване. Добавете брашното и бъркайте до леко запържване. Постепенно добавете бульона и след това и млякото. Бъркайте постоянно за получаване на каша. Когато кашата е готова добавете късовете пиле и подправките. Изключете и оставете още малко на котлона като бъркате, за да не загори. Кашата е готова.

Коментирай