Меню

Йогурт кейк с портокалов сироп

24 януари 2012 | 19:03 | Аз жената
Добави в любими
Сухи продукти за тестото:
300 г брашно
2 ч. л. бакпулвер
3 пакетчета ванилия

Течни продукти за тестото:
200 мл разтопено кокосово масло
300 мл кисело мляко
Корите от два портокала
250 г мед (или кленов сироп)
30 мл портокалов сок

Продукти за портокаловия сироп:
400 г захар (или фруктоза)
200 мл портокалов сок
Корите от два портокала
100 мл вода

Продукти
Приготвяне


Приготвяне:
Сироп: Смесваме в малка тенджера продуктите за портокаловия сироп. Варим ги на слаб огън и бъркаме непрестанно, докато сместа достигне консистенция на гъст сироп.

Кейк: Смесваме добре сухите продукти за тестото и добавяме предварително разбърканите течни продукти. Омесваме тестото за кейка. Печем на 150 градуса във форма за торта, докато получи тъмнозлатист загар.
След като кейкът изстине, се реже на 12 порции.
На дъното на чиния за десерт се сипва част от портокаловия сироп, а върху него се поставя парче кейк. Отгоре парчето се декорира с тънки ивички сироп.

Снимка: Ивет Лолова

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Христина ( преди 11 години )
Kокосовото масло може ли да се замени с нещо друго?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар