Оранжевите плодове пазят сърцето

30.01.2012г. / 14 33ч.
Нина Иванова
Оранжевите плодове пазят сърцето

Зимата е сезонът, през който най-често, по традиция, хапваме портокали, мандарини, лимони, грейпфрути. Освен че са вкусни обаче, плодовете с оранжев цвят се оказват и изключително полезни за сърцето.

\n

В оранжевите плодове и зеленчуци се съдържат специфични антиоксиданти, които са полезни за сърдечносъдовата система и успешно я предпазват от редица заболявания.

\n

Когато човек се храни, количеството на свободни радикали в кръвта се повишава. Ако това се случва през дълъг период от време, рискът от сърдечносъдови заболявания нараства. Ако обаче след хранене изядете оранжев плод или зеленчук, благодарение на мощните антиоксиданти в тях, няколко часа организмът ви ще е защитен от свободните радикали.

Прочетете още:

Коментирай