Бременност

Бременност без грип и настинки

30.01.2012г. / 15 14ч.
Нина Иванова
Бременност без грип и настинки

Зимните месеци са изпитание за здравето на всички, но още по-податливи на болести и настинки са бременните жени. Заради отслабналата имунна система на дамите през този период, е необходимо да се внимава. Допълнително притеснение е и фактът, че по време на бременност жените не могат да приемат никакви лекарства и затова трябва много да се пазят.

Може да се предпазите от опасните грипове и настинки, ако:

1. Пазите се от контакт с болни, кихащи, подсмърчащи хора. Нека не ви успокояват думите на околните: „А, аз вече се оправих, само малко ми тече носът“.

Стойте далеч от хора със симптоми на настинка и избягвайте през този период прегръдки, целувки и говорене от къса дистанция, освен с вашите най-близки хора.

2. Взимате витамини. По време на бременност освен задължителната фолиева киселина, е добре да приемате и витамини за бременни. Разбира се, те не могат да заместят здравословното хранене, но са подходяща добавка за укрепване на имунитета.

3. Балансирано здравословно меню – наблегнете на плодове, зеленчуци, ядки, чай и вода. Това са най-здравословните продукти, от които тялото ви ще вземе най-ценните вещества и така ще стигнат до най-важния човек – вашето бебе!

4. Движение. Не се страхувайте от студа и правете разходки. Минимум половин-един час трябва да се движите на свеж въздух. Помнете, че вирусите се задържат на топло, а не на студено.

5. Хомеопатия. За да се предпазите от настинки, е хубаво да наблегнете на хомеопатичните продукти, които гарантирано не водят до никакви рискове за бебето. Шуслеровите соли са хомеопатичен и безопасен продукт, който може да се намери навсякъде. Солите са 12 на брой, като всяка от тях помага за определено заболяване и могат да се комбинират.

- При хрема взимайте шуслерова сол номер 4, Калиев хлорид, по 3-6 пъти по 1 таблетка

- При болки в гърлото – шуслерова сол номер 3, Железен фосфат, по 3-6 пъти по 1 таблетка.

Прочетете още:

Коментирай