Здраве и красота

Целувките намаляват риска от инфаркт

13.02.2012г. / 16 38ч.
Аз жената
Целувките намаляват риска от инфаркт

Първото българско проучване на целувката ще се проведе в Деня на влюбените в София.

Според учените целувката не само е наслада за сърдечните емоции, тя носи и здраве на сърцето. Затова всички влюбени двойки са поканени да се включат и да покажат как целувката влияе на здравето ни. Проучването ще се проведе в най-подходящия ден за целувки – Деня на влюбените, 14-и февруари, от 11:30 ч. до 12:30 ч. в Софарма Бизнес Тауърс в София.

Научните изследвания сочат, че честите и продължителни целувки влияят благотворно на сърдечната дейност и намаляват риска от инфаркт на миокарда. Целувките възпрепятстват образуването на стресовите хормони – едни от най-честите виновници за високото кръвно налягане. Целувките значително ускоряват пулса, което от своя страна подобрява кръвообращението, спомага изгарянето на голям брой калории, повишава жизнения тонус, а и имунитета. Затова учените препоръчват целувките за профилактика на депресията и сърдечносъдовите заболявания.

На събитието в Деня на влюбените ще се мери пулсът на влюбените двойки преди и след целувка. Това ще позволи да се види реално колко и как се ускорява пулсът на целуващите се, как влияе промяната на сърдечното им състояние, колко страст и емоция има в целувките на българските влюбени. Ще се сравнят резултатите на участващите. Данните ще се запишат и съпоставят със средните измерени показатели за промяна на пулса.

Целта на събитието е да покаже, че целувката е здраве и колко вълнуваща и „пулсираща“ може да бъде тя при влюбените двойки.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай