Гулаш в сърце от ориз

14 февруари 2012 | 10:49 | Аз жената
4 от 1 гласа
Добави в любими
500 г говеждо месо – шницели 
1 домат, нарязан на ситно 
1 морков, нарязан на ситно или на много тънки кръгчета 
250 мл червено вино 
2 с. л. зехтин 
50 г масло 
200 г ориз 
2 с. л. доматено пюре концентрат 
джоджен 1 щипка 
червен пипер 2 с. л. 
фикс за пържоли по ловджийски 2 с. л. 
фикс за сочни пържоли 2 с. л. 
дафинов лист 2 бр. 
подправка от зеленчуци за ястия и супи 2 с. л.

Продукти
Приготвяне

Казвам се Адриан и съм на 11 г. Тази рецепта научих в Чехия, докато живеех там от 2006 до 2010 година. Моето хоби е да готвя, обичам да си правя опити в кухнята. С тази рецепта се включвам в конкурса и поздравявам своите родители, които събудиха в мен интереса към кулинарството.

Приготвяне:
Месото, подправено със всички подправки и оставено да престои около 30 минути с тях, се нарязва на кубчета, поставя се в тенджера с вряща вода – около 350 мл, добавят се маслото и зехтинът, налива се виното.
Задушава се в продължение на час и половина, след което се добавят морковите. След още 15 минути се добавя нарязаният на ситно домат и 2 с. л. доматено пюре. След като поври още 10 минути, ястието е готово и се оставя на изключения котлон.
Гарнитура – ориз:
Оризът се вари в подсолена вода в продължение на 20 мин.
Оризът се оформя във форма на сърце във всяка чиния, а върху него се разполага порция гулаш.
Ястието се сервира, докато е топло.
Добър апетит!

Рецептата участва в конкурса "Обяснение в любов с рецепта".

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай