Меню

Ябълков пай-сърце

15 февруари 2012 | 13:54 | Аз жената
Добави в любими
300 г брашно 
1/2 ч. ч. вода 
150 г захар 
1/2 ч. л. олио 
2 с. л. ром 
1 бакпулвер 
1 лимон 
За плънката: 
500 г ябълки 1/2 ч. ч орехи 3-4 с. л. захар 3 с. л. галета 1 ч. л. канела 
по желание мармалад

Продукти
Приготвяне

Бакпулвера се замесва много меко тесто, което се разделя на две части. Едната половина разточете по дъното на тавата или формата за печене. Намажете тестото обилно с мармалад по желание, отгоре поръсете със счуканите орехи. Настържете ябълките, смесете ги със захарта, галетата и канелата и ги сложете като плънка за пая. Размесете останалата половина от тестото с брашно. Разточете го, разрежете го на ленти, които наредете върху пая. Сложете ябълковия пай да се пече в умерено гореща фурна.

Рецептата участва в конкурса "Обяснение в любов с рецепта".

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай