За дома

Прасе-касичка – символ на богатство

18.02.2012г. / 11 30ч.
Вергиния Генова
Прасе-касичка – символ на богатство

Прасето е древен символ, който поради анатомичните особености на това животно се свързва с плодородието, плътската наслада, изобилието, богатството.
Слабото прасе е позор за стопанина. Всъщност прасетата са много чувствителни и интелигентни същества, с много силно обоняние, отличават се с колективен дух. Прасето става и много привързано към стопанина си, ако много се травмира може да получи язва. И въпреки, че учените са доказали всички тези положителни качества на прасето, за човека все пак месото и сланинката си остават най-полезните му качества и продължава да го консумира.

По света славят прасето по различни начини:
В Индия е обявено за символ на изгряващото слънце; в Конго прасето дори присъства на монетите им и е символ на щастие; в Египет е символ на плодовитост, изобилие, мъжество и сила; в Китай прасето е един от зодиакалните знаци и за хората родени с този знак се смята, че са добри, състрадателни, честни и доверчиви – типични черти на добродушното прасенце, което заколваме за Коледа.
Само християнството определя прасето като символ на сладострастието, лакомията и от там на Сатаната.

Все пак закръглената му форма и розовият цвят, предизвикват повече положителни емоции и можем да видим прасенцето, изобразено на всякакви детски дрешки и аксесоари, като различни видове играчки, но най-популярно си остава – прасе-касичка.

Прасето се подарява като символ на надеждата, оптимизма, че притежателят ще се сдобие с много пари. Първи се сещат да правят прасета-касички – американците.
Така че ако искате да зарадвате някого и да го окуражите, че е възможно да забогатее и да превъзмогне финансовите проблеми и кризата подарете: прасе-касичка.
И не забравяйте стария народен лаф, че „Не се радвай на нов шеф и ново прасе, защото не знаеш каква свиня ще излезе!“.

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време