Меню

Хитро пиле с ориз без пиле

18 февруари 2012 | 11:36 | Ивет Лолова
Добави в любими
Хитро пиле с ориз без пиле

Приготвяне

Тази рецепта е много простичка и бърза, защото е приготвена от купено готово ястие и друго – полуготово. Майсторството е все пак, да можеш да ги обединиш в едно хармонично цяло, така че да се получи уникална авторска рецепта – много бърза за приготвяне и много вкусна. Времето за приготвяне е не повече от 10 минути.

Продукти:
бял ориз от ресторант за бързо обслужване с готови ястия
сейтан с вкус на пиле – житно месо, което може да си купите от диетичните магазини
лук – 1-2 глави, в зависимост от това, колко порции ще правите
вегета
кимион
червен, черен пипер и сол при нужда
мащерка
олио/зехтин

Приготвяне:
Нарязвате лука на ситно и го задушавате в олио – около 1 ч. л. за всяка порция. Слагате малко червен пипер.
Накъсвате с пръсти/нарязвате сейтана на малки хапки. Прибавяте го към лука и запържвате. След 3-4 минути, слагате и ориза, заедно с всички останали подправки. Оставяте ястието на котлона да се доготви още 3-4 минути. Накрая поръсвате с мащерка.
Разбира се, може да си направите и вие ориза. Тогава го сварете, задушете – както обичате и в напълно готов вид го прибавете в края на ястието.
Приятен апетит!

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай