Здраве и красота

Как кожата на лицето ви да засияе

19.02.2012г. / 22 15ч.
Аз жената
Как кожата на лицето ви да засияе

Виждали ли сте онези жени, които изглеждат така все едно сияят? Кожата на лицето просто свети, защото правят няколко прости неща – разберете кои са те и започнете да се грижите за себе си.

Първо за тях миенето на лицето е ритуал – ледено студената вода не свива порите на лицето, пък горещата я дехидратира. Най-добре е да миете лицето не по-често от 2 пъти на ден и то с хладка вода.

Още по-важен от градусите е видът на водата – ако е твърда, може да раздразни кожата.

Третирайте кожата си с правилните продукти според нейния тип – суха, мазна, смесена, нормална или пък чувствителна и внимателно изберете почистващото средство.

Най-подходящи за суха и смесена кожа са козметичните продукти, които не правят пяна – кремове, млека, лосиони, масла и кремове за студ. Логично „пенещите“ са добри за мазна кожа – те почистват в дълбочина. В случай, че кожата ви е възпалена и имате пъпки, наблегнете на почистваща козметика със салицилова киселина.

За чувствителна кожа търсете почистващи средства със соя, зелен чай и вратига (билка с наситено жълти цветове).

Винаги, когато се гримирате, премахвайте грима добре, иначе състарявате кожата на лицето с години. Ако се приберете късно, спи ви се и не ви се занимава, почистете само с мокри кърпички за грим.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай