Меню

Сладки сърца с прозорчета

24 февруари 2012 | 22:23 | Аз жената
Добави в любими
120 г меко масло
половин ч. ч. бяла захар
половин ч. ч. кафява захар (може да използвате само бяла или само кафява захар)
1 с. л. мед
1 ванилия (или друг аромат)
1 яйце
2 ч. ч. брашно (ако е необходимо може и малко повече)
1 ч. л. бакпулвер
щипка сол
разноцветни твърди (за смучене) бонбони

Продукти
Приготвяне

Приготвяне:

Първо в размекнатото масло прибавяме захарта и разбиваме до пухкава пяна, след това добавяме яйцето и разбиваме, меда, ванилията, бакпулвера, солта и постоянно размесваме продуктите. Накрая малко по малко прибавяме пресятото брашно и бъркаме. Трябва да се получи меко тесто. Оставяме го за малко в хладилника – да стегне. След това докато е още студено разточваме и изрязваме с формички сърца. Ако направим с по-малко сърце дупка в сладката можем да запълним с твърд бонбон за смучене, който предварително да начукаме на части. Добре е да се избират ярки бонбони, а ако са прозрачни можем да добавим капка сладкарска боя да ги оцветим, например, в червено. Добре е да нареждаме сладките върху хартия за печене. Може да направите сърца с прозорчета и сърца без прозорчета.
Печем в предварително загрята на 190 градуса фурна. Украсяваме според желанието ни, след като поизстинат.
Тези сладки са подходящи за Коледа, св. Валентин, денят на мама или просто така за разкош.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай