Тя, звездата

Девора Джамбова: Любовта към кулинарията не се забравя!

01.03.2012г. / 17 03ч.
Мария Дуковска
Девора Джамбова: Любовта към кулинарията не се забравя!

Девора Джамбова е млада прекрасна дама, която стои зад популярния в уеб пространството блог link purple. В него Девора споделя свои лични впечатления, мисли, пътеписи.

Това, което обаче успя да развълнува нашия екип е кулинарната рубрика в блога й и ароматно-сладките рецепти, които тя публикува, за радост на читателите й. Помолихме Девора да отговори на няколко въпроса за Az-jenata.bg, а тя се съгласи на драго сърце. Ето какво се получи. :-)

Бихте ли се представили с няколко думи?
Значението на моето име ме описва най-добре: медоносна пчела.

Откога датира страстта ви към кулинарното изкуство?
Като един типичен лъв много обичам похвалите. Веднага, щом надуших, че имам още едно поле за изява, реших да бъда по-смела в кулинарните си увлечения. Ако трябва да съм една идея по-сериозна: просто обожавам да похапвам вкусни и красиви неща, а се оказа, че приготвянето им е огромно удоволствие.

Как се появи идеята за блога ви?
Блогът ми се роди доста отдавна като първоначалната му идея беше да пиша за всичко, което ме вълнува и може да бъде полезно по някакъв начин и за останалите. Когато се разрасна, го разделих на категории, за да бъде по-лесно за читателите да подбират точно съдържанието, което ще им бъде интересно. Най-новата ми „рубрика“ се казва „Веселият кошер“. Точно там помествам рецептите, които обичам и чието приготвяне си е истинска емоция! В рубриката споделям и други нестандартни идеи, които не са свързани с готвенето, но определено ще се харесат на по-романтична аудитория.

Какъв съвет бихте дали на всички онези български жени, които са забравили за любовта към кулинарията и готвят вкъщи просто по задължение?
Да прочетат книгите на Исабел Алиенде и Лаура Ескивел. Всъщност има ли жени, които да забравят любовта към кулинарията? Тази любов не може да се забрави...

Какво е за вас щастието и къде го намирате?
Постоянно го търся и непрекъснато го намирам. Най-голямото щастие е да бъдеш себе си, да разполагаш с времето си и да взимаш решенията си свободно, като през останалото време цялата Вселена ти съдейства и нарежда всичко в твоя полза. Не знам обаче някой реално да е имал всичко това за повече от един кратък момент, така че щастието определено се крие в уловения миг. Ако гледаме оптимистично, денят се състои от много мигове.

Ще участвате в благотворителната акция на „Аз жената“ за изграждане на скулптура символ на майчинството. Какво мислите за инициативата ни?
Щастието за един родител е децата му да са здрави. Важно е всяка бъдеща майка да знае с какво би могла да защити детето си още преди да е дала живот. Щастлива съм да допринеса с нещо за инициатива, която насърчава раждаемостта на здрави бебета и отговорно майчинство. Надявам се това да е само началото на поредица от събития, посветени на българските майки. Дано събирането на креативни и позитивни хора на празника на жената да роди още нови идеи и предложения.

Кое е според вас основното предизвикателство пред съвременната българка?
Не мисля, че има типичен образ на съвременната българка, така че не мога да си представя какво би могло да бъде това предизвикателство, което да обединява всички... Може би балансът между всичко, което искаме да бъдем, и това, което имаме възможност да бъдем. Това като цяло май е предизвикателство към всеки човек с амбиции.

Сутринта започва с...?
Със закуска, без кафе и цигари.

Любим вкус, цвят, място?
По-скоро аромати: прясно изпечен хляб, запържен червен пипер и пролетни цветя.
Цветовете са няколко: бяло, розово, лилаво... и всички останали, без черно и кафяво.
Мястото е Калиакра.

Любима рецепта, която да споделите с нашите читателки?
Най-любимите ми рецепти са и най-простите. Всичко, което е вкусно, си заслужава да бъде споделено. Последното нещо, с което посрещнах гости, бяха пилешки жулиени със задушени зеленчуци и сметана с крема сирене. Малко кълнове от броколи за украса и домашни питчици. Страшно е лесно и няма нужда да се обяснява. Пилето винаги овкусявам с много къри и подправки.

Вашето пожелание към читателките на Аз жената?
Да посрещнат пролетта с усмивка и да реализират поне една от най-детските си и наивни мечти!

Коментирай
3 rate up comment 1 rate down comment
Summer ( преди 10 години )
Прекрасна личност и много добър човек, който влага любов във всичко, с което се захване!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар