
Приготвяне:
Маята се размива в хладкото мляко, слага се 1/2 ч. л. кафява захар. Брашното се пресява, оформя се кладенче, в което се слагат млякото с маята, останалата захар, солта, натрошеното сирене, маслото, олиото и наситнения магданоз. Тестото се омесва, оформят се 10 малки продълговати питки, оставят се да втасат за 10 мин. в предварително загрята на 50 градуса фурна. С върха на ножа се правят две черти на кръст. Втасалите сиренки се мажат с един жълтък, смесен с червен пипер и чубрица. Тавата, в която се подреждат на разстояние една от друга се покрива с хартия за печене или се маже с олио. Фурната се включва на 200 градуса, тавата се поставя най-долу, но без да се опира в дъното на фурната. След като покафенеят от долната си страна, се качват на най-горното ниво и се пекат докато станат златнокафяви.
Опитайте още: