„Да сбъднем детските мечти“ – дарителска кампания на SOS Детски селища

02.03.2012г. / 10 34ч.
Аз жената
„Да сбъднем детските мечти“ – дарителска кампания на SOS Детски селища

От 1 март 2012 г. SOS Детски селища България стартира кампания под надслов „Да сбъднем детските мечти“. Целта на инициативата е набиране на средства, които да се вложат в отглеждането, възпитанието и развитието на деца, лишени от родителска грижа, или в риск да загубят подкрепата на своите родители.

Според статистически данни на Държавната агенция за закрила на детето към м. декември 2011 г. над 5000 деца в България се нуждаят от подкрепа. За да се осигури тяхното бъдеще, за да могат да израснат в адекватна среда, близка до семейната, да се образоват и интегрират бързо и лесно в обществото, е нужен само миг, който ще осмисли детските мечти и ще ги превърне в реалност.

Всеки желаещ да се включи в мартенската кампания на SOS Детски селища България за набиране на средства, може да го направи, като посети Интернет адрес www.sosbg.org/donate и дари онлайн сума по избор с дебитна или кредитна карта чрез виртуалния POS терминал на сайта на организацията. Дарение може да се направи и чрез Epay, PayPal или банков превод.

Дарение от 20 лв. осигурява прехраната за един ден на семейство, състоящо се от 5 деца.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
vladimir ( преди 11 години )
Хубава е тази организация,която помага на деца лишени от родителски грижи,но за голямо съжаление повечето деца не оценяват труда на служителите. От тези детски селища децата излизат НЕБЛАГОДАРНИ,НЕОБРАЗОВАНИ,НАДУТИ И СЪС САМОЧУВСТВИЕ,ЧЕ ТРЯБВА НЯКОЙ ВСЕ ДА ИМ ПОМАГА.Малко са децата,те са единици,които оценяват всеки лев,който е даден за тяхна издръжка,образоване и квалификация.Обърнете малко внимание и на тези деца,които не са в SOS-детските селища,има и други деца,които живеят по социалните домове и не са яли вкусна и питателна храна-докато тези в SOS повечето деца са вече разлигавени и капризни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар