Здраве и красота

Спирулина дава натурално здраве и имунитет

02.03.2012г. / 16 02ч.
Аз жената
Спирулина дава натурално здраве и имунитет

Високият имунитет и здравословното хранене са стремеж на съвременния човек, на който му е дошло до гуша от антибиотици и химии в храната. Спирулината набира все по-голяма популярност сред онези, които искат да бъдат здрави, но не с помощта на синтетични хранителни добавки, а с естествените дарове на Земята. Ако трябва да сме точни, спирулината идва от водата – това е името на синьо-зелени водорасли, които са супер полезни. Човечеството е знаело за тях преди хиляди години – били са част от хранителния режим на коренното население на Америка, а и до днес се слагат сушени в хляба от племената, живеещи около езерото Чад в Африка.

Защо спирулината е толкова полезна? Тя е много богата на белтъчини, колкото месото; съдържа витамини и минерали в такива количества и съчетания, които трудно се откриват на едно място. Използва се за повишаване на имунитета, за поддържане на здравословен и балансиран хранителен режим, както и за здравословно отслабване.

Спирулината най-често се продава като зелени таблетки. Когато купувате, интересувайте се дали е сертифицирана. Добре е да си вземете чиста спирулина, а не да си дадете парите за свързващи вещества.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай