Меню
Готварство

Пълнени тиквички

23.06.2005г. / 09 43ч.
Аз жената
Пълнени тиквички

Продукти:
3 средни по размер тиквички
2 глави лук
около 300 г кайма
100 г ориз
1 морков
сол, копър, червен и черен пипер
олио

Приготвяне:
Измийте и почистете тиквичките. Разрежете ги по дължина за образуване на лодка. Изчистете вътрешността с лъжица, за да се оформи мястото за плънката.
Запържете и кавърдисайте каймата. Добавете ориза и нарязания на дребно лук, настърган моркова и подправките.
Подредете тиквичките в тавичката. Напълнете с плънката. В тавата добавете 2-3 лъжици олио и чаша вода. Запечете за около 30-40 минути в умерена фурна.
При поднасянето можете да гарнирате със сос от кисело мляко с чесън и копър.

Коментирай