Има ли майка, която не е приготвяла крем от нишесте за детето си? Едва ли, тъй като това си е класика и става както за десерт, който не е твърде тежък, така и за следобедна закуска.
Често се чудим какво да приготвим за основно ядене, може би и вие имате чувството, че има седмици, в които редувате 4-5 манджи. А когато нямате кулинарно вдъхновение, какво остава да измисляте и интересна вкусна следобедна закуска? Както вече споменах, кремът е класика, а на някои малчугани може и да им е втръснал или пък просто да са злояди, за това използвайте малко хитрост – поръсете го с няколко щипки цветни кокосови стърготини. Така изглежда по-шарено и весело, а човекът (дори и малкият) се храни не само с уста, но и с очи.
В този случай кокосовите стърготини са по-добрата алтернатива от захарните/ шоколадови пръчици, защото няма да се разтопят в крема, ще му придадат свеж вид, а и нямат добавена захар.
Да ви е сладко!
Прочетете още: