Семейство

Парти за сребърната и златната сватба на баба и дядо

21.03.2012г. / 11 48ч.
Ивет Лолова
Парти за сребърната и златната сватба на баба и дядо

Организирайте парти за сребърната или златната сватба на вашите баба и дядо или прабаба и прадядо. Изненадайте ги, като ги включите в конкурса на LudiMladi.bg – Златните сватби на 2012 г., поздравете ги от страниците на електронното списание за хора в златната възраст.

Често вашите родители или баби и дядовци се притесняват от шумни тържества. Няма по-хубав празник за цялото семейство, от това да се събере заедно и да отбележат 25 или 50 години съвместен брачен живот. Този юбилей е повод за равносметка на цялата фамилия – да си спомни, че хубавите мигове носят щастие, а неблагополучията и трудностите сплотяват.

Можете да се съберете на домашно гости с празнично меню или в ресторант. Ако баба ви реши да кани гости вкъщи, задължително й помогнете с чистенето и готвенето. Добре е да направите поръчка за „сребърна“ или „златна“ юбилейна торта. Цветята за баба също трябва да са в бяло или жълто.

На такъв празник винаги се отива с подарък:

  • ваучер за предварително платена екскурзия в български курорт или екзотична почивка в чужбина;
  • диск с песни от първите години на брака им, напишете стихотворение (или помолете някой да ви го напише) със златно мастило и го поставете в украсена златна рамка;
  • направете юбилеен албум „50 години заедно“ със снимки на семейната двойка от тяхната младост, на децата, внуците, приятелите. Може да добавите и кратки истории, написани от децата, внуците и приятелите, които също да залепите в албума.
  • Направете дърво на желанията. Може да използвате някакво по-голямо и разклонено клонче, което да увиете в златна хартия. Украсете го със сребърни/златни панделки. Поставете на него снимки от важни моменти от живота на двойката, снимки на приятели и любими хора, билети за екскурзия или концерт, ваучери за платени места, които може да посетят на екскурзията или специални ресторанти и т. н.
  • Поръчайте специален етикет за вино или картичка с предварително отпечатана снимка на сребърните/златните юбиляри.
  • Можете да им направите и индивидуални подаръци, в зависимост от интересите им, като не забравите да ги опаковате в сребърна/златна хартия.

Ако обедините сумата, която всеки от поканените е определил, може да направите общ подарък.

Снимка: Laura

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време