Меню

Сладко от ягоди

9 юли 2005 | 14:59 | Аз жената
4 от 5 гласа
Добави в любими
1 кг плодове (ягоди, диви ягоди) 
1 кг захар 
1/2 ч. ч. вода 
1 чаена лъжица лимонтузу (лимонена киселина)
1 ч.20 мин.

  • Порции: 2 буркана по 200 г

Продукти
Приготвяне

Това сладко може да се приготви както от купешки, така и от домашни или диви ягоди.

Почистете плодовете и ги измийте добре. Ако са по-едри може да ги нарежете на половинка или четвъртинка, по желание.
Поставете в голяма тенджера ягодите, захарта и водата. Оставете да заври на умерен огън.
След завирането намалете на слаб огън и махайте с решетеста лъжица образуващата се отгоре пяна.

Сладкото се вари около 45-60 минути. Разбирате, че е готово, когато вземете и капнете от сиропа върху суха чиния. Ако капката се задържи във формата – сладкото е готово, ако се разлее – следва да се повари още малко.

След сваляне от огъня добавете лимонтузуто. Разбъркайте добре. Разпределете по буркани, затворете ги и обърнете докато изстинат.

Снимка: istock

 

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Diana ( преди 12 години )
Сладкото стана чудесно ,, Благодаря за Рецептата :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Дани ( преди 12 години )
За първи път реших да правя сладко. Ягодките са диви. Имам проблем с отпенването. Правя някакви нещастни опити, но почти нищо не махам, защото ягодките са на повърхността. Притеснявам се. Дали няма да се развали качеството?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
lubo ( преди 12 години )
2 rate up comment 0 rate down comment
Росица ( преди 12 години )
Аз съм правила сладко от ягоди и слагам прахче на Доктор Йоткер за сладко и става много хубаво. Ефектът с не го е голям.Има страхотен вкус и аромат. Опитайте.Няма да съжалявате.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
емилия ( преди 12 години )
това се прави ако изкаш да ги запазиш цели ягодите,така захарта ги стяга и не се разкашкват при варенето
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
анелия тодорова ( преди 12 години )
аз ще го пасирам и тогава ще го затворя в бурканчета
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14 rate up comment 1 rate down comment
veni ( преди 12 години )
dali efekta she bade po golqm ako jgodite sas zaharta prestojt 24 h.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар