Продукти:
130 г зеле
2 червени чушки
2 зелени чушки
1 морков
1 глава червен лук
1 шепа гъби
1/2 салата
30 г масло
за винегрета:
100 мл зехтин
30 мл оцет
2 скилидки чесън
2-3 стръка копър
2-3 стръка магданоз
1 с. л. горчица
1 щипка сол
Приготвяне:
Зелето се нарязва на жулиени, чушките – на кръгчета. Поставят се в дълбока купа, добавя се и морковът, който е направен с белачка на тънки ивици. Добавя се нарязаната на дребно салата и червен лук. Гъбите се нарязват на четвъртинки и се запържват в предварително загрятото масло.
Винегретът се приготвя като зехтинът, оцетът, чесънът, горчицата, солта, копърът и магданозът се поставят в пасатор и се пасират.
Всичко се смесва в голям съд. Салатата се посолява и се полива с винегрета, добавят се гъбите, разбърква се и се сервира.