Меню

Винен кебап с картофено пюре

27 март 2012 | 16:29 | Аз жената
5 от 2 гласа
Добави в любими
Продукти: 
700 г обезкостена свинска плешка 
1 глава лук 
4 с. л. олио 
2 с. л. доматено пюре 
1 дафинов лист 
1 ч. л. червен пипер 
няколко зърна черен пипер 
1-2 зърна бахар 
1 ч. ч. червено вино 
сол на вкус 
За картофеното пюре: 
1/2 кг картофи 
50 г краве масло 
1/2 ч. ч. прясно мляко 
сол и черен пипер на вкус

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

Месото се нарязва на кубчета и се запържва в олиото за минута. Прибавя се нарязаният на дребно лук, тенджерата се затваря и месото се задушава на тих огън до изпаряване на образувалия се бульон. Приготвя се картофено пюре, като картофите се сваряват с обелките и докато са топли, се обелват и пасират. Разбъркват се заедно с подправките, прясното мляко и маслото. Месото се поръсва с брашно и червен пипер, прибавя се размито в хладка вода доматено пюре и подправките. Наливат се виното и чаша гореща вода. Разбърква се и се задушава 10-15 минути. Кебапът се гарнира с картофено пюре.

Рецептата е от конкурса „Какво сготвих днес“

Опитайте още:

Снимка: thinkstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай