Цветя

Аранжирайте сами пролетен букет

29.03.2012г. / 09 13ч.
Нина Иванова
Аранжирайте сами пролетен букет

Няма нищо по-хубаво от разцъфналите цветя през пролетта и един букет е достатъчен, за да повдигнем настроението си в делничния ден.

Ако имате вила извън града и отскачате през уикенда, най-лесно е да се разходите из градината или поляните, за да си откъснете красиви полски цветя.

За да си аранжирате сами букет за украса вкъщи, а нямате откъде да си намерите цветя, отскочете до най-близката борса. Там цените са в пъти по-ниски от цветарския магазин и разнообразието е огромно. А и какво по-чудесно от това сами да аранжирате букет и да развихрите фантазията си.

Ето няколко съвета за интересна пролетна аранжировка:

1. Подредете различни по форма цветя. Изберете няколко кръгли, продълговати или по-големи цветя. Нека има разнообразие от форми!

2. Някои от стеблата на цветята оставете по-къси, за предпочитане, по-обемните цветя. А продълговатите, тънки цветя, оставете да са с по-дълги стебла и да се извисяват над останалите.

3. Съчетайте контрастни цветове – оранжево и зелено, цикламено и бяло, възползвайте се от пролетното многообразие!

4. Важно за живота на цветята: те ще са по-дълго в прекрасен вид, ако подрязвате стеблата по малко отдолу и сменяте водата на всеки 2 дни.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай