Бременност

Запазете стегнато тялото през бременността – ето как

02.04.2012г. / 09 44ч.
Мария Дуковска
Запазете стегнато тялото през бременността – ето как

Повечето жени се притесняват да не напълнеят прекалено много по време на бременността, как ще свалят излишните килограми след раждането и най-вече как да избегнат появата на грозни стрии по кожата. Тайната се крие във физическата ви активност през тези важни 9 месеца. Има няколко правила, които ако се опитате да спазвате, ще успеете да запазите добрата си форма, която е много важна и за самото раждане:

1. Правете разходки минимум по половин час на ден.

Може да посядате, да си почивате по време на разходката, но е задължително да имате физическа активност всеки ден. Добрата форма се поддържа с редовни упражнения за тялото. Няма по-хармонично и приятно натоварване за мускулите от пролетна разходка в парка.

2. Въздържайте се от сладки и тестени неща.

Със сигурност ще се намери някоя баба, която да ви посъветва да си хапвате каквото ви се яде, защото на бебето също му се яде... Само че сме в XXI век и трябва да се вслушваме в лекарските съвети, според които захарта и шоколадът освен че не са полезни за нас и детето, те могат да превъзбудят нервната му система.

3. Сексът ще запази тялото ви и ще повдигне настроението ви.

Все по-често лекарите съветват бременните жени да не се отказват от удоволствието да правят секс. Разбира се, това не се отнася за случаите, в които има медицински показания да се избягва. Във всички останали ситуации, сексът не вреди, стига да не е прекалено бурен, за да не се нараните.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай