Това е рецепта, която е много подходяща за идващия Великден, като всички, които не постят могат да я приготвят и преди това.
Приготвяне:
Маята се смесва със захарта, оцета и прясното мляко и се оставя да шупне. От всички продукти ( за тестото ) се меси меко тесто. Оставя се да втаса 30-40 минути и се разточва върху намазнена повърхност лист с дебелина 1,5-2 см. Прави се плънката като се отделя на страна единият жълтък, а останалите яйца се смесват с натрошеното сирене. Сместа се разпределя върху листа и се навива на не много стегнато руло. Реже се на пънчета, които се подреждат в предварително намазнена тава, като се оставя мъничко разстояние между пънчетата. От останалите крайчета оформяме охлюв за среда на питката. Оставя се питката да втаса още 10 минути. Намазва се с жълтък и се пече в предварително загрята фурна.
Рецептата е от конкурса „Какво сготвих днес“
Опитайте още: