Меню

Пресни картофи с гъби и топено сирене

13 юли 2005 | 14:42 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
Пресни картофи с гъби и топено сирене

Приготвяне

Продукти:
1, 5 кг пресни картофи
2 тиквички
200- 250 гр пресни гъби (печурки)
250 гр пушено топено сирене
1 ч. л. сушен риган, черен пипер на вкус
сол на вкус
1 връзка копър

Начин на приготвяне:
Картофите се обелват и слагат във вряща подсолена вода. Варят се около 15 мин. След което картофите се оцеждат от водата, смесват се с копъра и се изсипват в тавичка. Гъбите се режат на филийки и се запържват леко в малко олио, като се подправят с черния пипер и ригана. След като се запържат се изваждат от тигана. В същия тиган се запържват и тиквичките, които са предварително измити и нарязани на тънки филийки. Когато тиквичките поомекнат, към тях се прибавят гъбите и пушеното топено сирене. Когато сиренето се разтопи, махаме тигана от котлона и с получената смес заливаме картофите. Наливаме малко вода и запичаме в предварително загрята фурна до получаването на златиста коричка. Приятен апетит!

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай