Сваряваме кускус според описанието на опаковката. Като го изцедим и изстине го разбъркваме с една опаковка майонеза (прибавям 3 лъжици кисело мляко към нея). Прибавяме любими подправки, горчица по желание.
Оставяме в хладилника поне за 30 минути. Готовата смес лесно получава форма с чашка, пластмасова кутийка, купичка.
Украсяваме с колелца лук, парченца кашкавал, кисели краставички, саламче, чукваме едно яйце на порция и запичаме в скаричката. Продуктите са според каквото и колко има в хладилника.
За много гости в кускуса с майонезата прибавяме, по желание, ситно нарязани червени чушки, ситно нарязани домати, репички (настъргана ряпа), колбасчета, пресен лук, намачкани сварени яйца, сирена, които обичате, или риба тон, горчица, подправки. Най-харесвам да има и парченца ябълка. Всичкото сипваме в съд (купа), оставяме за малко в хладилника и преди сервиране обръщаме в подходяща чиния. Украсяваме с маслини, ядки, пресни подправки и каквото вашето вдъхновение ви подскаже! (С парченца ананас има страхотен вкус).
Рецептата е от конкурса „Какво сготвих днес“
Опитайте още: