Меню

Похапване с кускус

6 април 2012 | 11:35 | Аз жената
Добави в любими
За 4 порции:
Пакет кускус (500 грама) 
майонеза 
кисели краставички 
кромид 
кашкавал 
филе, колбас, бекон, кренвирш 
яйца
1 ч.

Продукти
Приготвяне

Сваряваме кускус според описанието на опаковката. Като го изцедим и изстине го разбъркваме с една опаковка майонеза (прибавям 3 лъжици кисело мляко към нея). Прибавяме любими подправки, горчица по желание. 

Оставяме в хладилника поне за 30 минути. Готовата смес лесно получава форма с чашка, пластмасова кутийка, купичка.
Украсяваме с колелца лук, парченца кашкавал, кисели краставички, саламче, чукваме едно яйце на порция и запичаме в скаричката. Продуктите са според каквото и колко има в хладилника.
За много гости в кускуса с майонезата прибавяме, по желание, ситно нарязани червени чушки, ситно нарязани домати, репички (настъргана ряпа), колбасчета, пресен лук, намачкани сварени яйца, сирена, които обичате, или риба тон, горчица, подправки. Най-харесвам да има и парченца ябълка. Всичкото сипваме в съд (купа), оставяме за малко в хладилника и преди сервиране обръщаме в подходяща чиния. Украсяваме с маслини, ядки, пресни подправки и каквото вашето вдъхновение ви подскаже! (С парченца ананас има страхотен вкус).

Рецептата е от конкурса „Какво сготвих днес“

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай